Astăzi începe cea de a doua selecție pentru şefia DNA, după ce Ministrul justiției Tudorel Toader a respins toți cei patru candidați din prima tură. Procedurile se vor întinde pe o lună. Rezultatele vor fi anunțate în prima săptămână a lunii septembrie. Procurorii care țintesc la funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție au la dispoziție o lună să își depună dosarele. Pe 29 august pe site-ul Ministerului Justiției va fi afișată programarea interviurilor ce vor avea loc între 3 și 5 septembrie. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 6 septembrie. Cea de-a doua campanie de selecţie are loc după ce ministerul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare pentru funcţia de procuror-şef DNA.
Postul a rămas vacant după ce Laura Codruța Kovesi a fost demisă de președintele Iohannis la solicitarea Curții Constituționale.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.