Acasă Actualitate Depozitarul Central plateste de luni dobanda anuala pentru titlurile de stat emise...

Depozitarul Central plateste de luni dobanda anuala pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finantelor

-

Foto AGERPRES
Foto AGERPRES

Depozitarul Central va distribui, de luni, 6 august, sumele de bani aferente plăţii de dobândă anuală, precum şi rambursarea valorii nominale pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice, transmite AGERPRES.

„Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 06.08.2018, distribuie sumele de bani aferente plăţii de dobândă anuală, precum şi rambursării valorii nominale pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice (simbol R1808A). Emitentul va plăti deţinătorilor aceste două sume de bani, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii anuale este în valoare de 2,15 lei/obligaţiune, iar valoarea nominală este de 100 lei/obligaţiune”, se spune într-un comunicat al Depozitarului Central, remis vineri AGERPRES.

Deţinătorii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul deţinătorilor emitentului, la data de 27.07.2018.

Potrivit sursei citate, deţinătorii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani aferente plăţii de dobândă, precum şi rambursarea valorii nominale prin intermediul acestuia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru, mai informeaza AGERPRES.

ȘTIRI VIDEO GdS