O echipă mixtă de securitate din Australia a arestat doi traficanți și a confiscat 600 de kilograme de cocaină, potrivit www.smh.com.au. La operațiune, desfășurată pe mare, au participat ofițeri de poliție, specializați în combaterea traficului de droguri, dar și militarii de pe un vas al marinei de război. Acesta a interceptat ambarcațiunea în care se aflau drogurile după o cursă ca-n filme. Traficanții au aruncat pachetele cu droguri în mare dar acestea au fost recuperate.
Fratele mai mic al caiacistului olimpic Nathan Baggaley este unul dintre cei doi bărbați acuzați de aruncarea a 600 de kilograme de cocaină peste bord în largul coastei de nord Australiei.
Druu Anthony Baggaley, de 36 de ani, și Anthony Trevor Draper, de 53 de ani, au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului din Southport, fiind acuzaţi pentru import de droguri și posesia unei cantități cu destinație comercială. Dacă vor fi condamnați, vor primi închisoare pe viață.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.