17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacovei: Toader calcă România în picioare ca să-i scape pe condamnaţii definitiv din politică

Macovei: Toader calcă România în picioare ca să-i scape pe condamnaţii definitiv din politică

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „calcă în picioare” România şi statul de drept ca „să scape condamnaţii definitiv din politică”, informează Agerpres.

„Toader calcă România şi statul de drept în picioare ca să apere prin OUG şi să scape condamnaţii definitiv din politică şi gaşca lor. Nu politicienii condamnaţi sunt România! Oamenii sunt România. Răul pe care Toader îl face ţării poate fi ireparabil. Toader vrea o OUG pentru ca revizuirea sentinţelor definitive să fie permisă pentru cei condamnaţi deja, invocând protocoalele serviciilor secrete cu parchetele. Interceptările care constituie probe în dosarele celor condamnaţi sunt autorizate de judecători, deci legale, iar legalitatea lor nu are legătură cu protocoalele invocate, ca un tonomat stricat, de Toader şi condamnaţii din clasa politică”, a afirmat Macovei, potrivit unui comunicat transmis joi Agerpres.

Ea a adăugat că Toader a spus deja public că textul OUG pentru revizuirea sentinţelor definitive este prevăzut în modificarea Codului de procedură penală. Modificările Codurilor penale sunt însă contestate la Curtea Constituţională şi nu se ştie dacă vor intra în vigoare, a precizat Macovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS