13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaniculă în Departamentele din sudul Franței

Caniculă în Departamentele din sudul Franței

Autoritățile locale din Franţa au anunţat că, până pe 5 august, sudul Franței (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, Bouches-du-Rhône, Gard, Herault, Pyrenees Orientales, Aude, Tarn și Aveyron), se confruntă cu cod portocaliu de caniculă (temperaturi care pot atinge 40-42 grade Celsius).
Cetăţenii români aflaţi în vacanță sau stabiliți în sudul Franței sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris 00 33 (0) 1 47 05 29 66 sau 00 33 (0) 1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor români din străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorul Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Marsilia: 00 33 (0) 6 10 02 71 64.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internetwww.mae.ro, http://paris.mae.ro/,http://marsilia.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS