10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrexit: Jeremy Hunt avertizează cu privire la riscul unui „divorţ agitat” între Marea Britanie şi UE

Brexit: Jeremy Hunt avertizează cu privire la riscul unui „divorţ agitat” între Marea Britanie şi UE

Noul şef al diplomaţiei britanice Jeremy Hunt s-a declarat, miercuri, îngrijorat de riscul unui ‘divorţ agitat’ cu Uniunea Europeană, în absenţa progreselor în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, cu numai trei luni înaintea încheierii prevăzute a acestora, informează Agerpres, citând AFP.

Un eşec, care ar duce la o ruptură brutală a legăturilor comerciale cu UE la finalul lui martie 2019, ar avea ‘un impact profund asupra relaţiilor dintre Marea Britanie şi ţările Uniunii Europene pentru o generaţie’, a estimat oficialul britanic în timpul unei vizite la Viena.

”Riscul unui divorţ agitat este real, ceea ce ar fi o enormă eroare geostrategică”, a spus Jeremy Hunt după o întrevedere cu omoloaga sa austriacă Karin Kneissl, a cărei ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Rezultatul tratativelor privind Brexit-ul este încă incert, negociatorii UE rămânând inflexibili în legătură cu mai multe subiecte de interes pentru ambele părţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS