3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArheologii israelieni au anunţat descoperirea unei fabrici de ceramică datând din Antichitate

Arheologii israelieni au anunţat descoperirea unei fabrici de ceramică datând din Antichitate

Arheologii israelieni au anunţat marţi descoperirea unei mari fabrici de ceramică care a produs vase pentru păstrarea vinului timp de 600 de ani, începând din epoca romană, informează Agerpres, citând AFP.

Autoritatea pentru Antichităţi din Israel (AIA) a informat că săpăturile din apropierea oraşului Gedera, la sud de Tel Aviv, au permis scoaterea la lumină a ruinelor fabricii şi a unui complex de divertisment adiacent, format din 20 de bazine şi o sală de jocuri.

Începând cu secolul al III-lea d.Hr., fabrica a produs recipiente care au primit numele de „Gaza” din partea istoricilor, pentru o perioadă neîntreruptă de 600 de ani, a declarat marţi presei directoarea săpăturilor, Alla Nagorsky.

„Acest tip de loc nu a fost construit într-o zi”, a explicat ea, precizând că pentru realizarea sa a fost nevoie de un inginer.

Vasele produse aici erau destinate depozitării şi transportului vinului – o industrie locală înfloritoare la vremea respectivă, cu exporturi la scară largă, a afirmat AIA într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS