Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa marţi din cauza caniculei, în condiţiile în care un val intens de căldură s-a întors în Japonia după trecerea taifunului Jongdari prin partea de vest a ţării, informează Agerpres, citând DPA.

O femeie de 79 de ani din oraşul nordic Asahikawa a fost găsită inconştientă în apartamentul ei şi ulterior declarată moartă la spital, a informat agenţia de presă Kyodo.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 29 de ani a murit după ce colegii săi l-au găsit inconştient într-o fabrică din Tsu, în centrul Japoniei, a raportat Kyodo.

În total, 119 persoane au murit din cauza insolaţiilor sau a altor incidente cauzate de căldură în luna iulie şi alte 49.838 de persoane au fost duse la spital, potrivit unor date preliminare publicate marţi de Agenţia pentru Managementul Focului şi Dezastrelor.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.