Senatorul de Gorj, social-democratul Florin Cârciumaru, a anunţat că nu va fi candidatul partidului pentru fotoliul de primar la Târgu Jiu. S-a vehiculat faptul că inclusiv fostul primar Florin Cârciumaru ar fi o variantă de candidat. Parlamentarul, care a câştigat cinci mandate de primar la Târgu Jiu, exclude însă o astfel de ipoteză şi spune că viitorul candidat va fi selectat din interiorul PSD sau va fi o persoană din afara partidului, chiar neangrenată politic. „Este exclusă total o candidatură a mea la Primăria Târgu Jiu. Nu se pune această problemă. Va fi un alt candidat, în niciun caz eu. Indiferent de ce se spune şi se vehiculează vom avea un alt candidat din interior sau din afara partidului”, a mai declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj. Postul de primar la Târgu Jiu este deţinut în prezent de liberalul Marcel Romanescu.

Vor face sondaj

Senatorul Florin Cârciumaru a mai declarat că spre finalul lunii august va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Gorj. Va fi stabilită data limită pentru înscrierea în competiţia pentru desemnarea candidatului. Potrivit liderului PSD Gorj, dosarele se vor depune până la finalul lunii septembrie, după care în luna octombrie va fi stabilit candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu. Acesta va fi inclus în sondaje inclusiv alături de primarul în funcţie Marcel Romanescu şi cu alţi posibili candidaţi. „În luna august ne vom întâlni şi vom decide un calendar al depunerii candidaturilor Cred că până la finalul lunii septembrie vor fi depuse candidaturile. Se va face o analiză, vom vedea care va fi procedura de selecţie pentru cei care vor intra în sondaj. Ulterior va rezulta un candidat care va fi măsurat în sondaje şi cu primarul actual şi alţi potenţiali candidaţi. Poate fi un candidat din interior sau o persoană neangrenată politic. Dacă nu câştigăm la Târgu Jiu în 2020 riscăm să pierdem şi preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj”, a spus Florin Cârciumaru, edilul din Târgu Jiu.

 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.