Procurorul DNA Mircea Negulescu a constestat măsura controlului judiciar impusă de Parchetul General, în dosarul în care e inculpat pentru fabricare de probe, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.
Mircea Negulescu a contestat măsura controlului judiciar, în primul rând din motive procedurale. El a explicat că atunci când a fost chemat la audieri la Parchetul General s-a prezentat fără avocat și nu i s-a pus un avocat din oficiu. Prin urmare, Negulescu solicită nulitatea actelor procedurale întocmite de procuroarea de la Parchetul General.

„Frații Cosma mint amândoi și am să dovedesc acest lucru” a mai declarat Mircea Negulescu, la ieșirea de la Înalta Curte.
Împreună cu un alt procuror DNA, Lucian Onea, Mircea Negulescu l-ar fi constrâns pe fostul deputat PSD Vlad Cosma să falsifice probe împotriva fostului deputat Sebastian Ghiţă.
Mircea Negulescu s-a prezentat la Instanța Supremă, unde a contestat încă de vineri măsura controlului judiciar.
Lucian Onea a trimis contestația prin poștă, sâmbătă, prin urmare, în cazul lui nu a fost stabilit un termen.
Cei doi au contestat în primul rând interdicția de a nu profesa.
Ieri, secția pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din magistratură a celor doi procurori.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.