12.1 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate ONU anunţă o reuniune pentru septembrie privind reforma constituţională din Siria

ONU anunţă o reuniune pentru septembrie privind reforma constituţională din Siria

-

Emisarul ONU privind Siria, Staffan de Mistura, are intenţia de a organiza la începutul lui septembrie la Geneva o reuniune cu Rusia, Iran şi Turcia privind formarea unui comitet constituţional însărcinat cu dotarea Siriei cu o nouă constituţie, a anunţat marţi ONU, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat, Staffan de Mistura a avut marţi ”consultări informale” la Soci (Rusia) cu reprezentanţi iranieni, turci şi ruşi consacrate înfiinţării acestui comitet, care va fi format din reprezentanţi ai guvernului de la Damasc şi ai opoziţiei siriene.

În iunie, De Mistura a organizat deja o reuniune identică la Palatul Naţiunilor, sediul ONU din Geneva. Dar, el nu a primit în acea vreme decât o listă cu 50 de nume a guvernului. Opoziţia nu i-a transmis lista sa cu 50 de candidaţi decât în iulie.

Înfiinţarea unui comitet constituţional a fost decisă la summitul privind Siria organizat în ianuarie la Soci.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.