Acasă Actualitate Coaliţia Natura 2000 va cere Avocatului Poporului să sesizese CCR asupra OUG...

Coaliţia Natura 2000 va cere Avocatului Poporului să sesizese CCR asupra OUG privind ariile protejate

-

Federaţia Coaliţia Natura 2000 România anunţă că va sesiza Avocatul Poporului, dar şi Comisia de mediu a Parlamentului European asupra modificărilor aduse de OUG 75/2018, conform căreia atribuţiile custozilor ariilor naturale protejate vor fi preluate de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), informează Agerpres.

„Deja am cerut Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate să ne precizeze dacă mai suntem custozi şi dacă mai emitem avize. Următoarea notificare va fi către Avocatul Poporului, o notificare foarte bine pusă la punct, prin care cerem să se adreseze Curţii Constituţionale, considerând că textul acestei ordonanţe de urgenţă este unul neconstituţional, este vădit discriminatoriu şi aduce mari prejudicii patrimoniului natural, lăsând şi un vid de administrare la momentul actual în sectorul ariilor protejate. Apoi vom sesiza tot ce înseamnă UE. Prin Comisia de mediu a Parlamentului European, (…) UE ar trebui să intervină atât timp cât o autoritate administrează, controlează şi evaluează în acelaşi timp. Acesta este, clar, un motiv de pre-infringement şi probabil se va ajunge şi la infringement în urma discuţiilor şi motivelor pe care noi le vom prezenta, inclusiv a tuturor acelor argumente false din preambulul ordonanţei”, a anunţat, marţi, vicepreşedintele Ecocivica, Dan Trifu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de ONG-uri membre ale federaţiei.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.