Acasă Actualitate Barna despre cazul şoferului autoturismului cu numere personalizate: Un abuz în spiritul...

Barna despre cazul şoferului autoturismului cu numere personalizate: Un abuz în spiritul punerii pumnului în gură

-

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat că modul în care a reacţionat Poliţia în cazul şoferului autoturismului înmatriculat în Suedia cu numere personalizate reprezintă „un abuz în acelaşi spirit al punerii pumnului în gură”, informează Agerpres.

„(…) Dincolo de mesajul în sine, faptul că s-a ajuns ca astfel de mesaj să devină popular arată cât de radicalizată şi de polarizată este societatea, arată cum a reuşit PSD şi Liviu Dragnea ca într-un an şi jumătate să rupă România şi să aducă atât de multă revoltă în spaţiul public. Acel mesaj, fără să-l susţin sau să-l desconsider, este un mesaj care este, de fapt, un simptom pentru în ce hal a ajuns să fie condusă România. Faptul că Poliţia abuzează, şi înţeleg că numărul acela a fost înregistrat în Suedia perfect legal şi funcţional, şi ceea ce s-a întâmplat acum, înţeleg că i s-a luat carnetul şi a primit şi amendă, este un abuz în acelaşi spirit al punerii pumnului în gură. (…) Libertatea de exprimare presupune exact asta, să acceptăm părerea celuilalt. PSD ce mesaj transmite? Nu numai că îi sancţionăm şi reacţionăm dur, dar iată că folosim instituţiile statului pentru a sancţiona, până la urmă, un drept la exprimare. Ne convine sau nu, şi acea plăcuţă este tot o libertate şi un drept la exprimare într-o Europă a drepturilor”, a declarat Dan Barna, marţi, într-o conferinţă de presă.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.