Alegătorii din Zimbabwe votează, luni, în primele alegeri generale organizate de la căderea preşedintelui Robert Mugabe în noiembrie, după treizeci şi şapte de ani la putere. Aceste scrutine istorice se desfăşoară într-un climat de suspiciune de fraudă, informează Agerpres, citând France Presse.

Un total record de 23 de candidaţi sunt în cursă în alegerile prezidenţiale, organizate în acelaşi timp cu cele legislative şi municipale.

Cursa pentru funcţia supremă are loc între actualul şef al statului Emmerson Mnangagwa, care conduce ZANU-PF, partid la putere de la declararea independenţei Zimbabwe în 1980, şi adversarul său Nelson Chamisa, liderul Mişcării pentru schimbare democratică (MDC).

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.