21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Amenzi pentru braconaj și sustragerea de material lemnos

Olt: Amenzi pentru braconaj și sustragerea de material lemnos

În perioada 27-29 iulie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au acţionat zilnic pe raza judeţului Olt pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Duminică, 29 iulie, o patrulă de jandarmi l-a depistat, în municipiul Slatina, pe numitul M.V.F. în vârstă de 16 ani, care transporta cu căruţa proprietate personală cantitatea de 0,36 m.c. material lemnos, specia „stejar” fără a deţine documente legale. Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii persoanei în cauză, întocmirea procesului verbal de constatare, solicitarea prezenţei unui lucrător silvic, inventarierea, măsurarea/cubarea, ridicarea şi predarea/lăsarea în custodie a materialului lemnos. În cauză a fost aplicată o amendă în valoare de 2.500 lei, conform Legii 171/2010.
Pe linia combaterii braconajului piscicol, în data de 28 iulie, numitul I.F., în vârstă de 63 de ani, a fost depistat în localitatea Verguleasa, având asupra sa două unelte de pescuit comercial de tip setcă, confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 400 metri liniari, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, alin. 1, lit. k), din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008 – actualizată, privind pescuitul şi acvacultura.
În data de 29 iulie 2018, numitul V.L.M., în vârstă de 37 de ani, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Scărişoara, cu ajutorul unei bărci din tablă şi a două unelte de pescuit comercial de tip setcă, confecţionate din plasă de aţă, în lungime totală de 140 metri liniari, fapte prevăzute şi
pedepsite de lege. Au fost întreprinse următoarele măsuri: stabilirea identităţii persoanelor în cauză, întocmirea proceselor-verbale de constatare, ridicarea uneltelor de pescuit şi predarea împreună cu actele de constatare către organele de urmărire penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS