11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonație de la Arhiepiscopia Craiovei pentru Spitalul din Segarcea

Donație de la Arhiepiscopia Craiovei pentru Spitalul din Segarcea

Spitalul din Segarcea a primit, astăzi, o donație importantă de aparatură medicală. Este vorba de un aparat performant pentru dezghețarea plasmei și încălzirea sângelui necesar pentru înființarea unei Unității de Transfuzie de Sânge. Arhiepiscopia Craiovei este cea care a donat aparatul de care unitatea medicală avea mare nevoie. În spital nu exista un astfel de aparat. Acum cadrele medicale au un control total asupra calității sângelui care ajunge la bolnavi.

Siguranța pacientului care are nevoie de transfuzie de sânge depinde de condițiile în care este depozitat și analizat sângele, iar aceste lucruri se realizează în unitățile de transfuzie sanguină din spitale. Până acum, spitalul nu avea o astfel de aparatură. Aparatură ajută mai ales la pregątirea sângelui pentru intervențiile chirurgicale.

Donația s-a ridicat la 70.000 de lei

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a declarat că această donație face parte dintr-un program mai mare de ajutorare a spitalelor.

„Este o bucurie pentru noi să îi întâmpinăm cu asemenea gesturi pe cei care au trebuință de ajutorul nostru. Mântuitorul Nostru Iisus Hristos ne învață să ne iubim aproapele așa cum îl iubim pe el și considerăm că iubirea aceasta care vine din inimă și presupune că sângele se concretizează în asemenea echipamente pe care noi le-am donat. Dumnezeu să dea putere medicilor să ajute bolnavii şi să fie mereu lângă ei“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Dr. Heedari Hoshang, managerul Spitalului din Segarcea,  spune că donația de aparatură venită din partea Mitropoliei este una foarte importantă pentru spital şi poate ajuta la salvarea unor vieți.

„Aveam foarte mare nevoie de această aparatură, de înființarea Unității de Sânge. Mulțumim Mitropoliei pentru tot sprijinul. Toată aparatura ne ajută în realizarea intervențiilor chirurgicale, în transfuziile de sânge. Spitalul nostru a obținut acreditarea şi a luat o notă foarte mare având în vedere conďițiile în care sunt tratați pacienții. Ne dorim să creştem şi mai mult calitatea actului medical”, a declarat managerul spitalului. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS