Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că circulaţia este oprită la această oră pe DN13 Sighişoara – Braşov, la kilometrul 93+800 de metri, în localitatea Saschiz, judeţul Mureş, unde au loc manevre de repunere pe roţi a unui autocamion ieşit în afara părţii carosabile în urmă cu două zile.

Se menţin în continuare cu circulaţia oprită sau îngreunată, din cauza afectării suprafeţei carosabile ca urmare a aluviunilor, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

Drumuri naţionale cu circulaţia oprită:
– DN 11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri), în judeţul Covasna;
– DN 2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava), în judeţul Suceava;
– DN 2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat), în judeţul Vrancea.

Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată:
– DN 12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri), în judeţul Bacău;
– DN 15B, în localităţile Petru Vodă şi Stânca (afectat terasament pe distanţă de câte 30 metri), în judeţul Neamţ.

Drumuri naţionale cu circulaţia restricţionată:
– DN 17A, în localitatea Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, pe podul de peste râul Moldoviţa, sunt instituite restricţii de viteză (30 km/h) şi de tonaj (maxim 7,5 tone), iar circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ.

De asemenea, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului este oprită pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.