20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi se afişează numele procurorilor selectaţi pentru interviul de şef al DNA

Astăzi se afişează numele procurorilor selectaţi pentru interviul de şef al DNA

Ministrul Justiției anunță astăzi numele procurorilor care rămân în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție. Pentru postul lăsat liber de Laura Codruța Kovesi sunt patru candidați.
Primul procuror care și-a depus candidatura pentru șefia DNA a fost Florentina Mirică. Ea este cea care a instrumentat ancheta în care a fost vizat fostul vicepremier Gabriel Oprea şi fostul ministrul de Interne, Petre Tobă.
După Florentina Mirică, şi Marius Iacob şi-a depus candidatura pentru şefia DNA. Amandoi sunt consideraţi apropiaţi de fosta şefă a parchetului anticorupţie.
Marius Iacob este procurorul care a instrumentat dosarul copiilor morți la Maternitatea Giulești, a coordonat ancheta DNA în cazul Colectiv și dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu, dar și dosarul Elodia Ghinescu, avocata dispărută fără urmă.

Cristian Lazăr, adjunctul secției de urmărire penală la Parchetul General, este cel de-al treilea candidat la șefia DNA. Cristian Lazăr este magistratul care, pe 26 iunie 2013, a respins contestaţia la rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul de plagiat al premierului Victor Ponta.
Al patrulea nume care s-a înscris în cursa pentru şefia DNA este procurorul Elena Grecu. Aceasta lucrează, din 2015, ca şefă a Biroului Juridic al DNA, structura centrală. Anterior, a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 iulie, urmând ca în perioada 25 – 27 iulie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.
Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 30 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS