Acasă Actualitate Portugalia vinde României alte cinci avioane multirol F-16

Portugalia vinde României alte cinci avioane multirol F-16

-

Ministerul Apărării de la Lisabona a anunţat că intenţionează să vândă României alte cinci avioane multirol de tip F-16, urmând ca acestea să fie înlocuite cu alte aeronave cumpărate din SUA şi modernizate în Portugalia, informează presa portugheză, citată de Mediafax.

De altfel, pe 13 iulie, după participarea la Summitul NATO de la Bruxelles ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat intenția de a achiziționa din Portugalia alte aeronave F-16.

„În urmă cu câteva zile, domnul secretar de stat Mircea Duşa a efectuat o vizită în Portugalia. A avut loc acolo o discuţie, pe care eu am continuat-o în cadrul Summitului NATO cu partenerii portughezi, de unde noi am achiziţionat cele 12 aparate F16 din dotarea Forţelor Aeriene Române. Intenţionăm să mai achiziţionăm încă cinci astfel de aparate, în primă fază, tot de la colegii portughezi, pentru a putea să avem completă escadrila de F16 din dotarea Forţelor Aeriene, urmând ca în perioada viitoare să discutăm despre cele 36 de aparate F16 despre care v-am informat la momentul potrivit, aparate pe care ne dorim să le achiziţionăm pentru Forţele Aeriene Române”, a declarat Fifor, într-o conferinţă de presă, la sediul MApN.

ȘTIRI VIDEO GdS