24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal de căldură în Japonia - Zeci de decese cauzate de insolaţie în luna iulie

Val de căldură în Japonia – Zeci de decese cauzate de insolaţie în luna iulie

Cel puţin două persoane au murit vineri posibil din cauza insolaţiei, pe fondul valului de căldură care s-a abătut asupra Japoniei, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în termometre, informează Agerpres, citând DPA.

O femeie de 63 de ani a fost găsită inconştientă în casa sa din oraşul Kuwana (centrul Japoniei) şi apoi declarată moartă, în timp ce o a doua femeie, trecută de 80 de ani, a fost descoperită decedată în casa ei din Tokyo. Potrivit Kyodo News, ambele femei ar fi murit de insolaţie.

Agenţia meteorologică niponă a avertizat asupra unui val de caldură „periculoasă pentru viaţă” şi a unor temperaturi ridicate şi a sfătuit publicul să îşi ia precauţii, hidratându-se adecvat şi evitând deplasările inutile.

Zeci de decese cauzate de insolaţie au fost raportate până în prezent în luna iulie, în condiţiile în care pe întreg teritoriul ţării s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate.

Joi, cel puţin 10 persoane au decedat şi circa 2.600 au fost transportate la spital cu insolaţie, a raportat agenţia Kyodo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS