11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean: Legea 304/2004 privind organizarea judiciară va avea un efect rău asupra magistraţilor

Zegrean: Legea 304/2004 privind organizarea judiciară va avea un efect rău asupra magistraţilor

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, joi, pentru Agerpres, că Legea 304/2004 privind organizarea judiciară va avea un efect rău asupra magistraţilor, motivând că se va înfiinţa o nouă direcţie în cadrul Parchetului General care să se ocupe de anchetarea acestora şi ca atare ei vor sta cu „această sabie a lui Damocles deasupra capului”.

„Prin intrarea în vigoare a acestei legi, se va înfiinţa o nouă direcţie în cadrul Parchetului General, o direcţie formată din procurori care să se ocupe de anchetarea judecătorilor şi procurorilor. E o nouă sperietoare (…). Aceşti oameni mereu vor trebui să-şi caute de lucru dacă vor fi acolo, ca să-şi justifice existenţa, judecătorii şi procurorii vor fi mereu sub lupa acestor procurori, ceea ce nu o să le creeze o stare prea plăcută şi nu o să fie prea liberi în deciziile pe care le iau (…). Pentru mine e un lucru exagerat, pentru că există deja Parchet, există DNA, există DIICOT, era cine să-i urmărească şi să-i cerceteze în situaţia în care era nevoie de asta, deci nu trebuia să se facă o nouă secţie în Parchetul General care să se ocupe special de procurori şi judecători. Până la urmă, o să facem procurori pentru fiecare profesie (…). Efectul va fi unul rău asupra judecătorilor şi procurorilor, a magistraţilor în general, pentru că tot timpul vor sta cu această sabie a lui Damocles deasupra capului”, a spus Zegrean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS