Singura soluţie la criza migraţiei în Europa este returnarea către Libia a tuturor migranţilor plecaţi din această ţară şi salvaţi în Marea Mediterană, a declarat luni ministrul de interne italian Matteo Salvini, informează Agerpres, citând agenția de presă  dpa.

”Obiectivul este acela de a schimba regulile şi a face sigure porturile libiene”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Moscova, Salvini, care este şi vicepremier în guvernul de la Roma.

”Trebuie să salvăm, să tratăm, să hrănim şi să returnăm migranţii către locurile de unde vin, unul câte unul. Uniunea Europeană trebuie să se convingă că aceasta este singura soluţie pentru a ieşi din acest tunel”, a subliniat oficialul italian.

El a adăugat că migranţilor trebuie să li se permită să prezinte în Africa cereri de azil în Europa, iar celor eligibili să li se acorde intrarea în Uniunea Europeană.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.