Acasă Actualitate Salvini: Toţi migranţii plecaţi din Libia şi salvaţi pe mare trebuie retrimişi...

Salvini: Toţi migranţii plecaţi din Libia şi salvaţi pe mare trebuie retrimişi în ţara nord-africană

-

Singura soluţie la criza migraţiei în Europa este returnarea către Libia a tuturor migranţilor plecaţi din această ţară şi salvaţi în Marea Mediterană, a declarat luni ministrul de interne italian Matteo Salvini, informează Agerpres, citând agenția de presă  dpa.

”Obiectivul este acela de a schimba regulile şi a face sigure porturile libiene”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Moscova, Salvini, care este şi vicepremier în guvernul de la Roma.

”Trebuie să salvăm, să tratăm, să hrănim şi să returnăm migranţii către locurile de unde vin, unul câte unul. Uniunea Europeană trebuie să se convingă că aceasta este singura soluţie pentru a ieşi din acest tunel”, a subliniat oficialul italian.

El a adăugat că migranţilor trebuie să li se permită să prezinte în Africa cereri de azil în Europa, iar celor eligibili să li se acorde intrarea în Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...