Fermierii din judeţul Olt au atras fonduri de peste 11 milioane de euro prin programul „Tomate”, după ce judeţul s-a clasat pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al numărului de legumicultori înscrişi în programul menţionat, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, informează Agerpres.

În judeţul Olt, dintre cei aproape 4.000 de fermieri înscrişi în Programul „Tomate” aproximativ 3.800 au cultivat tomate în spaţii protejate în această primăvară şi au solicitat ajutorul de minimis acordat de stat.

Conform şefului DAJ Olt, efectuarea plăţilor către fermierii din Programul „Tomate” se apropie de final, până în prezent primind ajutorul de minimis peste 3.500 dintre legumicultorii care au solicitat banii.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.