11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Incidente violente după victoria la Cupa Mondială

Franţa: Incidente violente după victoria la Cupa Mondială

Sute de mii de francezi au ieşit în stradă pentru a sărbători câştigarea Campionatului Mondial de Fotbal. Pe Champs Elysee, petrecerea a continuat până târziu în noapte, când cei rămaşi au devenit agresivi, iar poliția a intervenit. Campionii sunt aşteptaţi luni în ţară şi ar putea fi primiţi la Palatul Elysee de preşedintele Macron, care s-a bucurat în tribuna oficială de fiecare reuşită a fotbaliștilor.
90 de mii de suporteri au urmărit meciul pe ecrane uriaşe instalate lângă Turnul Eiffel. Iar victoria a scos în stradă 250 de mii de oameni pe Champs Elysee. Bubuiturile petardelor, claxoanele şi uralele au umplut văzduhul. De la Sacre Coeur până la Sorbona, un cor asurzitor a intonat când Marseieza, când “We are the champions”.
Sărbătoarea a continuat până târziu in noapte la Arcul de Triumf, pe care au fost proiectate tricolorul francez şi fotografiile fotbaliştilor din echipa naţională. Euforia a cuprins şi străzile din Marsilia, Lyon, Lille sau Bordeaux. 110.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi securitatea festivităţilor.
După victoria Naționalei lor la Cupa Mondială, unii suporteri francezi s-au încăierat cu poliţiştii, duminică seara, pe străzile Parisului. Incidentele violente au avut loc nu departe de Arcul de Triumf, unde fanii au sărbătorit după meci victoria echipei lui Didier Deschamp. Sute de tineri au aruncat în forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS