Un agricultor din sud-vestul Franţei a descoperit ”întâmplător” un craniu ”aproape intact” al ”mastodontului din Pirinei”, o ”rudă a elefantului”, singurul exemplar cunoscut din această specie, informează Agerpres, citând AFP.

Acest specimen ”foarte rar”, potrivit muzeului, face parte din ordinul Proboscidienilor, familia Gomphotherium, respectiv animale care au trăit în Africa şi care au migrat în Europa acum 18 milioane de ani, înainte de extincţia lor în urmă cu aproximativ 1,5 milioane de ani.

”Este vorba despre un tip de elefant cu patru colţi de aproximativ 80 de centimetri, doi în maxilarul superior şi doi în maxilarul inferior”, a explicat pentru AFP Francis Duranthon, directorul muzeului.

Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.