5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRotație a militarilor din contingetul polonez de la Craiova

Rotație a militarilor din contingetul polonez de la Craiova

Vineri va avea loc ceremonia prilejuită de rotația unui nou lot de militari polonezi afiliați batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, în cadrul contingentului ce va fi dislocat timp de șase luni în România, se arată într-un comunicat de presă transmis presei.
Contingentul Militar Polonez este parte componentă a inițiativei comune Prezență Aliată adaptată – tailored Forward Presence (tFP), având misiunea de a asigura prezența consolidată în sud-estul Alianței pentru descurajarea oricărei potențiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.
Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România si Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul asigurat de inițiativa tFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS