18.5 C
Craiova
miercuri, 27 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova

Liderii statelor membre NATO îi cer Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova și ”să se angajeze în mod constructiv în procesul de soluționare privind Transnistria”, scrie g4media.ro. Poziționarea extrem de dură la adresa Moscovei apare în declarația finală a Summit-ului NATO de la Bruxelles.

În același document oficial, liderii aliați își afirmă ”sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, Georgiei și a Republicii Moldova în cadrul granițelor acestora recunoscute pe plan internațional. În conformitate cu angajamentele sale internaționale, facem apel la Rusia să își retragă forțele staționate în cele trei țări fără consimțământul acestora”.

Reamintim că Rusia a amplasat în Republica Moldova, pe teritoriul nerecunoscutei regiuni separatiste Transnistria, trupe și armamente de peste 25 de ani. În Transnistria staționează Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) – creat la 1 iulie 1995 în baza fostei Armate a 14-a a URSS.

În urmă cu trei săptămâni și ONU a adoptat o poziție similară, adoptând o rezoluție în care cere Rusiei retragerea trupelor din Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un gorjean, vindecat de COVID 19, a jucat hora,...

Un bărbat a jucat hora, miercuri, în fața Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești, bucuros că s-a vindecat de coronavirus și a fost externat....