14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie: Guvernul a prezentat oficial planul privind viitoarea relaţie cu UE după Brexit

Marea Britanie: Guvernul a prezentat oficial planul privind viitoarea relaţie cu UE după Brexit

Guvernul britanic a prezentat joi, în parlament, detaliile planului său în ce priveşte relaţiile între Marea Britanie şi Uniunea Europeană după Brexit, ce propune în primul rând o nouă uniune vamală cu blocul Celor 27, informează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Documentul, care are 98 de pagini, indică faptul că guvernul speră că Marea Britanie va menţine relaţii strânse cu UE după ieşirea oficială din blocul comunitar, în martie 2019.

În nota introductivă, premierul Theresa May susţine că obţinerea unui acord cu Bruxellesul necesită ”pragmatism şi compromisuri de fiecare parte”.

De altfel, Theresa May, aflată la summitul NATO de la Bruxelles, a dat asigurări joi că propunerile sale pentru Brexit ”răspund votului britanicilor”, după ce, într-o conferinţă de presă susţinută puţin mai devreme, preşedintele american Donald Trump exprimase dubii că acestea corespund votului de la referendumul din 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS