10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Germania, Italia şi Austria promit mai multe eforturi pentru a asigura securitatea la graniţele UE

Germania, Italia şi Austria promit mai multe eforturi pentru a asigura securitatea la graniţele UE

Germania, Italia şi Austria intenţionează să coopereze mai strâns pentru a face ”ordine” în situaţia actuală a migraţiei din Uniunea Europeană, au afirmat, joi, la Innsbruck, miniştrii de interne ai celor trei ţări, informează Agerpres, citând dpa.

„În mod clar, scopul este de a face Europa să schimbe viteza”, a spus ministrul de interne Matteo Salvini reporterilor după discuţii cu omologii săi german şi austriac Horst Seehofer şi Herbert Kickl, cu prilejul unei reuniuni a miniştrilor de interne din UE care are loc la Innsbruck, în Austria.

Potrivit ministrului Salvini, priorităţile trebuie să fie: protejarea graniţelor externe ale UE, acordarea de sprijin pentru ca migranţii să nu ajungă în Europa, trimiterea migranţilor respinşi în ţările lor şi sprijinirea operaţiunilor de salvare ale Libiei în Marea Mediterană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...