10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia britanică se pregăteşte pentru o operaţiune majoră de securitate pentru vizita lui Trump şi protestele anunţate

Poliţia britanică se pregăteşte pentru o operaţiune majoră de securitate pentru vizita lui Trump şi protestele anunţate

Poliţia britanică se pregăteşte pentru a asigura securitatea pe timpul protestelor anunţate în cele trei zile ale vizitei preşedintelui american Donald Trump, manifestaţii la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane, transmite dpa.

”Ne pregătim pentru o operaţiune complexă de poliţie şi securitate, ce va implica protecţia şi deplasările preşedintelui”, şi ale cărei costuri vor fi ”semnificative”, a comunicat miercuri poliţia metropolitană londoneză.

”Anticipăm că în capitală se vor aduna persoane pentru a demonstra atât în favoarea, cât şi contra preşedintelui”, menţionează comunicatul.

”Cerinţele acestei operaţiuni complexe trebuie echilibrate cu drepturile cetăţenilor la libertate de exprimare”, subliniază poliţia londoneză.

Preşedintele Trump va ajunge joi seară la Londra, unde va avea prima întâlnire cu ambasadorul american Woody Johnson, la reşedinţa acestuia din Regent’s Park, în centrul capitalei britanice, unde poliţia a ridicat deja garduri de protecţie suplimentare.

Preşedintele american va lua apoi cina cu premierul britanic Theresa May la Blenheim Palace, în apropiere de Oxford, unde sunt aşteptate alte proteste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS