Acasă Actualitate Musonul a făcut cel puţin 15 victime în India

Musonul a făcut cel puţin 15 victime în India

-

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren din India, ceea ce face ca numărul deceselor provocate de musonul din acest an să ajungă la aproape 200, potrivit unor surse oficiale preluate de AFP.

Alunecările de teren au provocat decesul a cel puţin nouă persoane în statul Manipur (nord-est), a anunţat pe Twitter şeful guvernului acestui stat, Nongthombam Biren. Printre victime se află, potrivit presei locale, opt copii.

De asemenea, şase persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren din Uttarakhand, un stat din Himalaya situat în nordul ţării, potrivit responsabililor din cadrul serviciilor de urgenţă locale Piyush Kumar.

Perioada musonului, care ţine din iunie până în septembrie, este aşteptată de milioanele de agriculturi indieni, însă provoacă în fiecare an moarte şi distrugeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.