11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană a activat cadrul de supraveghere consolidată în Grecia

Comisia Europeană a activat cadrul de supraveghere consolidată în Grecia

Comisia Europeană a adoptat miercuri decizia de activare a cadrului de supraveghere consolidată în Grecia, pentru a susţine punerea în aplicare a reformelor convenite în urma încheierii cu succes a programului de sprijin pentru stabilitate din cadrul Mecanismului european de stabilitate (MES), informează Agerpres, citând un comunicat al forului comunitar.

Decizia survine după acordul la care s-a ajuns la reuniunea Eurogrup din 22 iunie, care a confirmat că Grecia a pus în aplicare toate acţiunile prealabile din cadrul celei de a patra şi ultime revizuiri a programului şi că a stabilit un pachet robust de măsuri privind datoriile, care-i va permite să stea din nou pe picioarele sale fără asistenţă financiară din partea partenerilor.

Ca parte a acordului cuprinzător la care s-a ajuns în cadrul Eurogrupului, autorităţile elene s-au angajat să finalizeze punerea în aplicare a reformelor esenţiale convenite în cadrul programului actual. Ele şi-au asumat, de asemenea, angajamente de politică specifice pentru a finaliza o serie de reforme structurale esenţiale deja iniţiate şi au fost de acord cu activarea cadrului de supraveghere consolidată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS