13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransparency International: În fruntea listei cu membri ai PE care au cumul de joburi se află parlamentari eurosceptici

Transparency International: În fruntea listei cu membri ai PE care au cumul de joburi se află parlamentari eurosceptici

Parlamentari eurosceptici din cadrul forului legislativ al Uniunii Europene obţin cele mai mari venituri din activităţi private sau din alte job-uri, ceea ce face ca mulţi dintre ei să fie cei mai bine plătiţi membri ai Parlamentului European, Informează Agerpres, citând  Reuters.

Unul dintre ei este Nigel Farage (UKIP), militant de frunte al campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. El a obţinut venituri private de 30.000 de euro lunar în 2017 din emisiuni de radio-televiziune, potrivit raportului TI, care se bazează pe date publice.

Aproape o treime din cei 751 de membri ai Parlamentului European declară venituri din activităţi private care le completează salariul lunar de 8.400 de euro şi alocaţiile de 4.000 de euro, se precizează în raport.

Dar ponderea europarlamentarilor care au un al doilea job este mai mare în rândul euroscepticilor, mai mult de jumătate din cei 35 de membri ai Grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENF, extrema-dreaptă) declarând venituri din activităţi extra-parlamentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS