Acasă Actualitate Abuzuri sexuale: Mai multe femei au făcut denunţuri împotriva regizorului Luc Besson

Abuzuri sexuale: Mai multe femei au făcut denunţuri împotriva regizorului Luc Besson

-

După o plângere pentru viol depusă de o actriţă în luna mai, mai multe femei au făcut denunţuri pe site-ul de informaţii Mediapart privind gesturi deplasate, chiar agresiuni sexuale, din partea regizorului francez Luc Besson, informează Agerpres, citând AFP.

Potrivit Mediapart, o fostă colaboratoare a lui Luc Besson, care se ocupa de casting, i-a scris procurorului Republicii din Paris pentru a denunţa fapte pe care le-a calificat drept „agresiuni sexuale”.

Angajata a evocat un climat de lucru „foarte sexualizat” precum „gesturi şi comportamente nepotrivite” pe care ea le-a considerat „agresiuni sexuale”.

Contactat de AFP, anturajul avocatului Marembert al regizorului, a precizat că „nu are alte declaraţii în plus, decât cele ale Mediapart”.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.