13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn absolvent care primise nota 2,50 la română-scris a obținut 9,50 în urma contestației și a promovat Bacalaureatul

Un absolvent care primise nota 2,50 la română-scris a obținut 9,50 în urma contestației și a promovat Bacalaureatul

Un elev al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa a devenit absolvent de succes după soluţionarea contestaţiilor, deşi iniţial picase examenul de bacalaureat după ce obţinuse nota 2,50 la proba scrisă a examenului de Limba şi literatura română, informează Agerpres.

Conform informaţiilor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), elevul Robert P. Băsceanu, de la Colegiul Naţional de „Regina Maria”, din Constanţa, a fost declarat promovat cu media generală 9,56, după ce, în urma contestaţiei la proba scrisă de Limbă şi literatură română, a obţinut nota 9,5, faţă de 2,5 cu cât fusese notat iniţial şi astfel, din absolvent care inţial ratase examenul maturităţii, a devenit bacalaureat de succes.

Întrebată cum comentează răsturnarea de situaţie de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, Zoia Bucovală, a declarat pentru Agerpres că este vorba despre o simplă eroare materială şi despre o greşeală de corectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS