21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de dosare penale au întocmit poliţiştii de la Transporturi în ultima săptămână

Peste 100 de dosare penale au întocmit poliţiştii de la Transporturi în ultima săptămână

În urma acțiunilor din ultima săptămână ale polițiștilor de la transporturi, au fost identificați 20 de urmăriți național și 12 minori lipsiți de supraveghere. Pentru infracțiunile constatate în zona gărilor, porturilor și aeroporturilor au fost întocmite peste 100 de dosare penale.

În perioada 29 iunie – 6 iulie, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, verificând 195 de obiective (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) și patrulând în 386 de stații de cale ferată și în 397 de trenuri de călători.

În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 20 de urmăriți la nivel național și 12 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament. Au fost depistate în flagrant delict 35 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În urma constatării unor infracțiuni de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals, uz de fals, contrabandă, braconaj piscicol și la regimul circulației, au fost întocmite 118 dosare penale.

Pentru neregulile depistate în urma controalelor pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, a braconajului piscicol și a contrabandei, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 82.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 20.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate produse de carne, lactate, legume, pește, instrumente ilegale de pescuit, țigarete și alcool.

În 20 de situații, polițiștii au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (cum ar fi accidente sau incidente la calea ferată și de navigație), salvând viața unor persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS