16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNelu Iordache, trimis în judecată într-un nou dosar de evaziune fiscală

Nelu Iordache, trimis în judecată într-un nou dosar de evaziune fiscală

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate , lui Nelu Iordache, la data faptelor administrator al SC Romstrade SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. De asemenea, în acelaşi dosar este trimisăîn judecată SC ROMSTRADE SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală,

Imad AliI, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna decembrie 2012, inculpatul Iordache Nelu, în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în contabilitatea SC Romstrade SRL achiziții fictive de materiale de construcții în sumă totală de 58.921.812 lei, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit și al deducerii nelegale de TVA.
Facturile respective au fost emise de două societăți administrate de inculpatul Imad Ali.
Prin aceste demersuri inculpatul a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 23.568.725 lei, din care s-a recuperat suma de 14.141.235 lei prin regularizarea taxei pe valoare adăugată aferentă facturilor respective.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.427.490 lei.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui număr de 2.362.057 acțiuni în valoare totală de 23.620.570 lei deținute de SC Romstrade SRL la o altă societate comercială.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS