21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia de la Veneția va prezenta opinia privind modificarea Codului Penal pe 19 octombrie

Comisia de la Veneția va prezenta opinia privind modificarea Codului Penal pe 19 octombrie

Comisia de la Veneția va face publică opinia privind modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală pe 19 octombrie, a declarat joi pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Consiliului Europei. Tot astăzi, secretarul general al Consiliului Europei a cerut public României să aștepte opinia Comisiei de la Veneția înainte de a schimba Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Purtatorul de cuvânt al Consiliului Europei, Daniel Holtgen, a mai arătat pentru G4Media.ro că opinia Comisiei de la Veneția a fost cerută de Adunarea Parlamentară a Consiliui Europei pe 28 iunie, iar opinia este programată pe 19 octombrie. ”Împreună cu recomandările GRECO (Grupul de state împotriva corupției – o instituție a Consilului Europei – n.red.) opinia Comisiei de la Veneția are ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru a rezolva chestiunile ridicate de proiectele de amendamente, în concordanță cu standardele europene și cu angajamentele României”, se arată în declarația remisă G4Media.ro.

Reamintim că PSD și ALDE au trecut prin Parlament în doar 48 de ore modificările la Codul Penal, modificări care îi scapă de dosarele penale pe Liviu Dragnea și alți politicieni. Dezbaterile parlamentare au fost practic inexistente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS