10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCodul Administrativ intră la vot în Camera Deputaţilor

Codul Administrativ intră la vot în Camera Deputaţilor

Camera Deputatilor va vota, joi, decizional, proiectul de lege privind Codul administrativ care prevede, printre altele, eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minoritatilor nationale in administratia locala, dar si instituirea de pensii speciale pentru alesii locali.
Iniţial, proiectul de lege privind Codul administrativ al Romaniei a fost la vot final în şedinţa Camerei Deputaţilor din 27 iunie, dar a fost retrimis la comisie, pentru raport suplimentar. Ulterior, comisia a operat o serie de corelari legislative privind incompatibilitatile si conflictul de interese, pentru a nu exista dubla reglementare.
Printre prevederile proiectului legislativ se numara eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.
O altă prevedere adoptată de Senat este cea care se refera la pensiile speciale ale aleşilor locali, la încetarea mandatului, care vor fi suportate din bugetul de stat, notează ziare.com. Senatul a adoptat proiectul de lege in data de 11 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS