17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO copie a Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite, descoperită în Anglia

O copie a Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite, descoperită în Anglia

Cercetătorii britanici şi americani au anunţat că au autentificat o copie a pergamentului ce conţine Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite, un document rar, descoperit în arhivele comitatului Sussex din sudul Angliei, informează Agerpres, citând AFP.

Acest document, ce datează din 1780 potrivit cercetătorilor, reprezintă o copie scrisă pe pergament a acelui text politic celebru, prin care 13 colonii britanice din America de Nord şi-au declarat independenţa pe 4 iulie 1776. Originalul este conservat în Arhivele Naţionale americane din Washington.

Copia a fost găsită anul trecut de doi cercetători de la Universitatea Harvard în arhivele din Sussex, aflate în oraşul Chichester.

Iniţial, pergamentul i-a aparţinut lui Charles Lennox, al treilea duce de Richmond, cunoscut sub porecla de „ducele radical”, datorită sprijinului acordat revoluţionarilor americani.

„Echipa noastră continuă să lucreze pentru a afla momentul şi modul în care documentul a ajuns în Anglia”, au subliniat membrii consiliului comitatului West Sussex, în care se află oraşul Chichester.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS