17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul-ministru britanic Theresa May face apel la unitate înaintea întrunirii privind Brexit

Primul-ministru britanic Theresa May face apel la unitate înaintea întrunirii privind Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May a făcut un apel la membrii Partidului Conservator, din care face parte, ”să rămână uniţi”, cu câteva zile înainte de întâlnirea pe care o va avea cu aceştia pentru a stabili termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Mediafax, citând Reuters.

Ieşirea Marii Britanii din Blocul Comunitar reprezintă cea mai mare provocare a politicii externe şi comerciale britanice din ultima jumătate de secol. Theresa May depune eforturi pentru a ajunge la un acord între propriul Cabinet şi partid, precum şi între Parlament şi opinia publică, privind planul de ieşire din Uniunea Europeană, deseori renunţând la a-şi mai exprima opinia de teama de a nu crea dispute.

Cu câteva luni înainte de ieşirea din UE, care va avea loc anul viitor în luna martie, May trebuie să ajungă la o înţelegere cu miniştrii din cabinetul său în privinţa unui acord comercial post-Brexit. Întâlnirea va avea loc vineri la reşedinţa sa de vară.

Nu este clar care va fi planul prezentat de premier miniştrilor săi, dar aceştia doresc o ”înţelegere concretă” cu UE temându-se de un eventual compromis care ar putea menţine Marea Britanie în sfera europeană, aşa cum doresc unele companii şi mai mulţi membrii ai Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS