5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump se laudă că a reuşit evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord

Donald Trump se laudă că a reuşit evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a asumat marţi meritul pentru evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord, argumentând că „Asia este entuziasmată”, dar denunţând criticile Partidului Democrat din SUA, căruia îi atribuie „ştiri false”, in formează Mediafax.

„Avem multe conversaţii bune cu Coreea de Nord, lucrurile merg bine! Între timp, nu au mai fost lansate rachete şi nu au mai avut loc teste nucleare de opt luni. Întreaga Asie este entuziasmată. Doar partidul din opoziţie, care include ştirile false, are nemulţumiri. Dacă nu eram eu, acum am fi în război cu Coreea de Nord!”, a afirmat Donald Trump marţi prin Twitter.

Donald Trump şi Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, au anunţat, cu ocazia întrevederii istorice din Singapore, angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea, Washingtonul semnalând intenţia oferirii unor garanţii de securitate Phenianului. Până de curând, cele două părţi se ameninţau reciproc cu distrugerea. „Preşedintele Trump s-a angajat să ofere garanţii de securitate Coreei de Nord, iar liderul nord-coreean Kim Jong-Un a reiterat angajamentul ferm de a realiza denuclearizarea Peninsulei Coreea”, se arată în comunicatul comun difuzat după întrevedere.

Însă analişti politici au avertizat că summitul a produs doar rezultate simbolice, nimic concret. „Nu este clar dacă vor urma noi negocieri în sensul atingerii obiectivului denuclearizării”, a declarat Anthony Ruggiero, expert la Fundaţia pentru Apărarea Democraţiei, cu sediul în Washington. „Rezultatul pare a fi o reeditare a momentului în care negocierile au rămas acum peste zece ani, fără a fi un pas major înainte”, a subliniat el.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS