20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE răspunde SUA și anunță contramăsuri de aproape 300 de miliarde de dolari

UE răspunde SUA și anunță contramăsuri de aproape 300 de miliarde de dolari

Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite că impunerea de taxe vamale pe maşini şi piese auto va afecta industria auto europeană şi că, probabil, vor fi implementate contramăsuri reprezentând taxe de 294 de miliarde de dolari asupra importurilor din America, informează Mediafax, citând Reuters.

Pentru a-şi susţine avertismentul, Uniunea Europeană a precizat că taxele vamale nu ar putea fi justificate şi că nu ar avea niciun raţionament economic. În plus, s-a precizat şi faptul că producţia de maşini din Statele Unite a companiilor europene ajunge la aproape 2,9 milioane de unităţi şi că, în acest fel, sunt susţinute 120.000 de locuri de muncă. Numărul de locuri de muncă ar creşte până la 420.000 în situaţia în care ar fi luate în calcul şi reprezentanţele auto şi centrele de vânzare de piese auto.

De asemenea, Uniunea Europeană a mai precizat şi că o eventuală taxare cu 25% a importurilor de maşini şi piese auto ar avea un impact negativ iniţial de 13-14 miliarde de dolari asupra PIB-ului american, fără să aibă concomitent vreun impact pozitiv asupra balanţei sale comerciale.

Nu în ultimul rând, argumentaţia europeană este că legătura dintre industria automotive şi securitatea naţională este „slabă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS