6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTheresa May se întâlneşte cu Angela Merkel şi Mark Rutte, într-o săptămână crucială pentru Brexit

Theresa May se întâlneşte cu Angela Merkel şi Mark Rutte, într-o săptămână crucială pentru Brexit

Premierul britanic Theresa May se întâlneşte în această săptămână cu omologii german şi olandez, Angela Merkel şi Mark Rutte, înaintea unei reuniuni cruciale cu membrii guvernului său consacrate viitoarei relaţii între Marea Britanie şi Uniunea Europeană după Brexit, informează Agerpres, citând AFP.

May se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel şi cu premierul olandez Mark Rutte înainte de reuniunea de vineri cu miniştrii din guvernul său în încercarea de a depăşi divergenţele între eurosceptici şi eurofili asupra viitoarelor legături între Londra şi UE.

Cu mai puţin de nouă luni înaintea ieşirii efective a Marii Britanii din blocul comunitar, prevăzută pentru finalul lui martie 2019, guvernul britanic încă nu a luat o decizie privind viitoarea configuraţie a relaţiilor sale cu UE.

La summitul european din 28-29 iunie, liderii statelor membre au avertizat-o pe Theresa May că timpul presează pentru ajungerea la un acord asupra Brexit-ului şi şi-au accelerat pregătirile pentru eventualitatea unui eşec al negocierilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS