10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePalmaresul Festivalurilor folclorice de la Căpreni şi Ciuperceni

Palmaresul Festivalurilor folclorice de la Căpreni şi Ciuperceni

Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Căpreni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționle Gorj și Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu au organizat o nouă ediție a Festivalului Folcloric „Sofia Drăghici” în data 29 iunie 2018 la Şcoala Generală din Căpreni. Au participat concurenţi de pe Valea Amaradiei,Valea Gilortului și alte localităţi din judeţul Gorj şi din judeţele învecinate. În urma competiţiei au fost desemnaţi şi câştigătorii, pe secţiuni. La Secțiunea soliști vocali 7-13 ani, Premiul I a fost câștigat de Fabian Tîlvescu și Ștefania Căprea din Târgu Logrești câte 125 lei fiecare. Premiul al II-lea a fost câștigat de Mara Giulia din Bustuchin și Andra Jugravu din Stejari câte 100 lei fiecare, iar premiul al III-lea de către Andreea Negrea din Drăguțești și Elena Gherghina din Stejari 75 lei fiecare. Premii speciale: Denisa G. din Târgu Jiu, Bianca Cîrloiu din Bustuchin și Daria Maria Bugă din Căpreni câte 50 lei fiecare. Premiile la această secțiune în valoare totală de 750 lei au fost acordate de Primăria și Consiliul local Căpreni.

Solişti vocali

La Secțiunea soliști vocali 14-18 ani, Premiul I a fost câștigat de Stanojevici Cristina din Bălești în valoare de 250 lei acordat de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a ajuns la Roxana Albei din municipiul Târgu Jiu în valoare de 200 lei aordat de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premiul al III-lea a fost câștigat de Dragomirescu Lavinia din Turburea în valoare de 150 lei acordat de Consiliul local și Primăria Căpreni. La Secțiunea soliști instrumentiști, Premiul I a fost câștigat de Cioiu Alexandru la caval din Târgu Jiu și Argeșeanu Liviu la nai din Bustuchin acordat ex-aequo în valoare de 250 lei a fost oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a revenit lui Daniel Spânu la nai din Bustuchin și Mirescu Gabriela la nai din Stoina câte 100 lei fiecare, premii oferite de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premiul al III-lea a fost câștigat de către Ghițulescu Claudiu la vioară din Dănciulești și G. Alexandra la nai din Bustuchin, premii oferite de Primăria și Consiliul Local Căpreni. Premii speciale: Stoenescu Fabiana la nai din Bustuchin și Pălcău Cosmina la nai din Stoina, câte 50 lei fiecare, premii oferite de Primăria și Consiliul Local Căpreni. La Grupuri instrumentale, Premiul I a fost câștigat de formația de naiști și fluierași din Bustuchin în valoare de 300 lei oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Premiul al II-lea a fost câștigat de formația de naiști din Stoina în valoare de 250 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Căpreni.La Dansuri Populare, Premiul I în valoare de 350 lei acordat ex-aequo formațiilor de dansuri din Bustuchin și Dănciulești a fost oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Au fost acordate 3 premii II a câte 150 lei fiecare formațiilor din Stoina, Târgu Logrești și Stejari oferite de Consiliul local și Primăria Căpreni. 4 premii III a câte 10 lei fiecare formațiilor din Vladimir, Licurici, Hurezani și Bălești oferite de Consiliul local și Primăria Căpreni.Premiul special în valoare de 900 lei oferit de Consiliul local și Primăria Căpreni a fost câștigat de formația din Căpreni.

Palmaresul Festivalului de la Ciuperceni

Festivalul – concurs al CÂNTECULUI, JOCULUI ŞI PORTULUI OLTENESC, ajuns la cea de-a zecea ediţie, a avut loc săptămâna trecută, în pitoreasca localitate gorjeană – Ciuperceni. Premiul I a fost câștigat de Ungureanu Denisa din Motru, iar premiul al II –lea de cătreBadea Florina din Târgu Jiu și au fost acordate de către Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Popescu Maria din Dragotești a câștigat premiul al III-lea, iar mențiunea a ajuns la Gârbaci Roberto din Târgu Jiu, premiile fiind acordate de către Primăria și Consiliul Local Ciuperceni. Tot la această secțiune Primăria și Consiliul Local Ciuperceni a acordat premiul III Isabelei Racoceanu din Ciuperceni și o mențiune Alexiei Dragomir tot din Ciuperceni. La Secțiunea soliști instrumentiști, Premiul I a fost câștigat de Rap Paul din Godinești, iar premiul al II-lea de către Epure Daniel din Godinești, premiile fiind acordate de către Primăria și Consiliul Local Ciuperceni. Premiul III a ajuns la Ciobanu Patric din Târgu Jiu, iar mențiunea la Popescu Darius din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS