17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Manifestații pentru a apăra familiile imigranților ilegali

SUA: Manifestații pentru a apăra familiile imigranților ilegali

Sute de manifestaţii, de mică sau mare amploare, au mobilizat mii de persoane sâmbătă în Statele Unite împotriva politicii migratorii a preşedintelui Donald Trump şi pentru a reclama reunirea imediată a copiilor cu părinţii lor reţinuţi la graniţa cu Mexicul, care întârzie să se realizeze, informează Agerpres, citând AFP.

Unul din cele mai mari mitinguri a avut loc într-un parc din apropiere de Casa Albă, la Washington, cu mii de persoane de toate vârstele, într-o atmosferă oscilând între indignare şi tristeţe, în timp ce termometrele arătau 33 de grade Celsius. Ulterior, participanţii au pornit într-un marş, trecând prin faţa hotelului Trump.

La New York, Boston, Chicago, Portland şi Los Angeles au avut loc, de asemenea, manifestaţii, cu participarea unor artişti ca Alicia Keys şi Lin-Manuel Miranda la Washington sau John Legend la Los Angeles, precum şi a unor congresmeni democraţi.

În capitala federală, înregistrarea unui copil de migranţi plângând în căutarea părinţilor săi a răsunat în difuzoare.

Preşedintele Donald Trump, care îşi petrece weekendul la terenul său de golf de la Bedminster, în apropiere de New York, le-a răspuns de la distanţă: „Legile noastre sunt cele mai proaste din lume”, a scris el pe Twitter, într-o aluzie la legile care împiedică respingerea imediată a imigranţilor ilegali la frontieră, pentru a analiza o eventuală cerere de azil. „Democraţii vor graniţe deschise şi sunt slabi împotriva infracţiunilor!”, a adăugat liderul de la Washington.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS