27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii împreună pentru Denisa, fetița care a suferit 15 operații

Craiovenii împreună pentru Denisa, fetița care a suferit 15 operații

Gesturile mici pot salva o viață, pot ajuta o familie să treacă mai uşor peste suferință, peste durerea de a-şi vedea copilul mereu pe patul de spital. Tinerii craioveni au dovedit că uniți pot schimba ceva, pot da o mână de ajutor. Toți pentru Denisa. O fetiță care îşi petrece copilăria printre doctori. Până acum, a suferit 15 operații.

„Eu sunt Denisa am opt ani şi sunt în clasa a II-a. Pe mami o cheama Lenuța, iar pe tati Tănasie Costinel. Noi locuim în comuna Pietroaia, este cam departe de aici, dar ne aduce tati cu maşina. La şcoală am o prietena, Irina, nu prea ne jucăm, mai mult vorbim”, sunt vorbele Denisei, o fetiță care luptă să rămână în viață. O copilă pentru care se merită să luptăm împreună.

Tinerii care fac parte din Asociația Life is Better with Friends, împreună cu
Bacolux Hotels au organizat, vineri seara, o petrecere caritabilă pentru Denisa.
Intrarea s-a făcut pe baza unei donații de minim 100 de lei de participant. Toți banii strânşi în urma evenimentului merg către Denisa.

Toți cei care o pot ajuta pot contribui în continuare. De ce are nevoie Denisa atât de mare de ajutor ?

Micuța Denisa suferă de plurimalformaţie, o boală care îi afectează membrele inferioare. Fetița a mai fost diagnosticată cu atrogripoză cu multiple localizări, luxaţie congenitală de şold stâng, picior talus valgus bilateral, ureterohidronefroză gradul cinci bilateral, reflux vezico-ureteral gradul cinci bilateral operat. Un șir de afecțiuni care nu o lasă să își trăiască copilăria la fel ca alți copii.

Denisa îşi petrece copilăria prin spitale, iar părinții fac tot ce le stă în putere să își vadă copilul sănătos. Nu au însă mari posibilități financiare. Mama este însoţitor permanent al Cristinei și mai au încă doi copii cărora trebuie să le poarte de grijă.

Fetița se deplasează şi acum, la nouă ani, de-a buşilea. Părinții nu îşi permit să îi cupere orteze mereu. Până acum, Denisa a suferit 15 intervenții chirurgicale. A rămas însă o fetițą puternică, energică, zâmbitoare. Se ambitionează să meargă sprijinindu-se de obiectele pe care le găsesştee în cale. Copila are nevoie în continuare de sprijin pentru achiziționarea unor ghete ortopedice, care costă în jur de 650 de lei.

Mai grav, este că de câteva săptămâni, Denisa se află internată la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București. Rinichii ei au cedat, iar medicii au fost nevoiți să înceapă o altă metodă de tratament, și anume dializa.

„După multe analize și investigații, starea ei este stabila. Atunci când este acasă, se deplasează de-a bușilea. Cu cadrul este dificil, diferența dintre membre este mare, iar părinții nu și-au permis orteze de fiecare dată când a fost nevoie. Acum are nevoie şi de dializă ”, au declarat organizatorii evenimentului caritabil.

În urma acțiunii caritabile de vineri seara s-a strâns suma de 20.000 de lei. Denisa are nevoie în continuare de ajutor.

Cum puteți ajuta în continuare?

Cei care doresc să ofere sprijin financiar acestui copil îl pot contacta telefonic pe tatăl Cristinei, Marian Tănasie, la numărul de telefon: 0755 745 878

Puteți face donații și aici: Tănasie Elena: RO54BTRLRONCRT0V28457001

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS