6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoștașii doljeni s-au întrecut la "Marșul factorilor poștali“

Poștașii doljeni s-au întrecut la „Marșul factorilor poștali“

Poștașii din Dolj s-au întrecut în această dimineață în cunoscuta competiție „Marșul factorilor poștali“.

Acțiunea a fost organizată în Parcul Nicolae Romanescu, la Velodrom. Cele care au dat startul au fost femeile. Au avut de parcurs cinci ture. Ilinca Ioana a câștigat locul I. Este poştăriță de 18 ani şi spune că îşi iubeşte meseria.

„Mie îmi place să particip la astfel de competiții. Îmi place să alerg, particip la toate crosurile care se organizează în oraş. Meseria mea presupune mulți kilometri parcurşi pe jos. Îmi place că este o meserie în care socializez cu oamenii. Şi tatăl meu a fost poştaş. Nu vreau să fiu altceva decât poştăriță”, spune femeia. 

Locul II a fost ocupat de Violeta Grecu. Este poştăriță de opt ani.

E al treilea an în care obțin locul II. Merg cel puțin zece kilometri zilnic, pe jos. Mă ocup de zona 1 Mai”, povesteşte poştărița. 

Văcuță Mariana a obținut locul III în competiție. Spune ca  este fericită cu meseria pe care o are şi a participat de fiecare dată şi la Marşul poştaşilor pentru că este un prilej de socializare.

La bărbați premiul I a fost câștigat Florin Ciută. Şi anul trecut a reuşit să termine competiția pe acelaşi loc fruntaş. Acum merge la faza națională

„În anii trecuți am obținut şi locul patru la faza pe țară. Îmi doresc ca şi în acest an să urc pe podiym. Sunt poştaş de 17 ani. Acu  sunt la Agenția Afumați”, spune bărbatul.

Locul doi a fost ocupat de Vald Cristian, iar locul III de George Vârvorea.

 

Este a 39 a ediție a competiției. Câştigătorii locurilor I o să participe peste trei săptămâni la ediția națională care o să aibă loc la Alba Iulia.

„Poştaşii sunt foarte receptiv la o astfel de acțiune. Este singura competiție profesională, din păcate. Dar sunt foarte entuziaşti oentru că pentru ei este o oportunitate de a se cunoaşte cu toți salariații din țară, de a socializa. Prima dată acțiynea a avut loc la Bucureşti, apoi a fost preluată şi în țară”, Valentina Dăbuleanu, expert responsabil Dispersii Exploatare Poştală Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS