Deși procentul mediilor peste 5 nu s-a schimbat considerabil, 306 elevi au primit note mai mari după reevaluarea lucărilor lor, în urma contestațiilor depuse. A crescut și numărul mediilor de 10, cu alte trei, în total, în județul Olt fiind 10 elevi care au terminat Evaluarea Națională cu nota maximă.
În Olt au fost depuse 262 contestații la limba română și 193 la matematică, în cazul a 199 elevi nota la lucrarea de la limba română crescând, în timp ce la matematică au avut sorți de izbândă 107 elevi. Foarte multe note au și scăzut, însă, la matematică (75), față de 55 la limba română.
Cei trei elevi de 10 care au făcut ca statistica, din acest punct de vedere, să fie similară cu cea de anul trecut sunt: Alexandru Gabriel Vasile și Anastasia Ștefănescu, ambii de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu“ Slatina, și Teodora Ștefu – Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ Slatina. Școala „Eugen Ionescu“ Slatina a încheiat, astfel, Evaluarea Națională 2018 cu șase medii de 10.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.