11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR: Îi cerem demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

USR: Îi cerem demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

USR a anunţat joi, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni cu executare, că îi cere demisia acestuia de la şefia Camerei Deputaţilor, fiind inadmisibil ca un infractor să rămână într-o funcţie atât de importantă, scrie Mediafax.

„Este inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale să rămână în una din cele mai importante funcţii de conducere ale statului şi să reprezinte România. Decizia ÎCCJ de astăzi este o dovadă că justiţia este independentă şi a rămas imparţială în ciuda presiunilor teribile exercitate de Liviu Dragnea şi de PSD în ultimul an şi jumătate. Decizia judecătorilor în acest dosar pune capăt unor ani în care Liviu Dragnea a teleormanizat România şi şi-a subordonat oamenii prin ilegalităţi şi plătindu-i din banii statului”, se arată în comunicatul USR remis de MEDIAFAX.

Liderul USR, Dan Barna, consideră că, pe lângă demisia lui Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, PSD trebuie să renunţe „la planul de anihilare a justiţiei”.

„Acest infractor nu mai are ce căuta la conducerea Parlamentului şi în nicio funcţie publică, iar PSD trebuie să renunţe la planul de anihilare a justiţiei iniţiat de Dragnea. Un partid condus de un infractor, care are şi alte dosare în curs, nu are legitimitatea de a modifica cele mai importante legi în domeniul justiţiei, cu scopul vădit de a subordona procurorii şi de a intimida judecătorii”, a afirmat preşedintele USR Dan Barna, în comunicatul de presă.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS